ALMINDA SØRINE JENSEN
 
HJÆLPEPRÆSTENS NEKROLOG
 
Denne nekrolog sendte Hjælpepræsten ud til så mange aviser han kunne finde i det område hvor Alminda havde levet. Hvor mange der havde optrykket den i deres blade er ukendt, for præsten havde ikke haft lyst til efterspore det, han havde siden Almindas død været så syg om hjertet, at han ikke havde været i stand til andet end at blade i hendes efterladenskaber. Men her er altså hvad han skrev om Alminda:
 
Det var med stor sorg i mit hjerte da jeg fik den triste nyhed om Alminda Sørine Jensens alt for tidlige bortgang fra denne jord, men jeg ved at hvor hun kommer hen vil hun møde mange af hendes digterfæller fra fortiden, såsom Ludvig Holberg, H.C. Andersen, Henrik Ibsen, og Oehlenschlager, samt Morten Koch (når denne dør engang).
 
Skulle jeg begynde at beskrive alle Almindas gode egenskaber og hendes fortjeneste som forgænger for en litterær bevægelse her i landet ville det fylde for mange sider, så jeg vil prøve på at gøre det kort. Hendes evner som digter lå først og fremmest i hendes måde at sige sandheden på, så den blev forstået af almindelige mennesker både på land og i by. Aldrig brugte hun falske beskrivelser for at vise at hun var en kultiveret person, men nøjedes med at fortælle, i et solidt dansk bondesprog, hvordan hun mente at tingene hørte sammen. Hun gik aldrig udenom når hun mente at sagerne skulle berettes som de var foregået, selv om hun derved kom til at støde manchetterne på mange der ikke havde den samme mening. Hendes digte er et helt kapitel for sig selv, de er simpelthen uovertrufne i dansk lyrik, med hendes smidige ordforråd der dækkede netop det hun talte om, og det er et stort spørgsmål om en anden (eller andre) kan komme op på det stade i samme retning.
 
Til min store fortrydelse nåede jeg aldrig at møde hende personlig, vore veje krydsede aldrig, men da jeg hørte om hendes alt fort tidlige bortgang følte jeg en sorg der er vanskelig at beskrive. Ære være hendes minde.
 
Niels Sivert Jappesen
Forhenværende hjælpepræst i Lederby kirke.